historische grond

Ooit was de Grotelsche Heide een uitgestrekt heidegebied. Al in de 13e eeuw genoemd in oorkonden. De eerste hoeve in dit gebied stond vlakbij het huidige vakantiepark: de hoeve Grotel. Een met grachten omgeven boerderij met kleine arbeiderswoningen en waarschijnlijk ook een kapelletje. De naam Grotel komt van het woord ‘el’ dat ‘ontginning’ betekent.

prent_gemert
jongens_water

flora en fauna

De Grotelsche Heide is onderdeel van een 115 hectare groot afwisselend natuurgebied. Met naald- en loofbossen, weidegronden, veenmoeras, poelen en waterlopen. Waar reeën je pad kunnen kruisen, waar prachtige varens de oevers van een bosbeek sieren, waar pinksterbloemen de graslanden roze kleuren en de slechtvalk zijn jachtgebied heeft. Hier wordt een wandeling een ontdekkingstocht.

golfbaan

De golfbaan Stippelberg ligt als het ware om de hoek. Een van de weinige golfbanen in Nederland waar je geen treinverkeer en snelwegen hoort. Waar je één bent met de natuur en verschillende courses kunt afwerken. De brasserie met een uitstekende keuken is zeven dagen per week open. Hier zijn wandelaars en fietsers ook van harte welkom.

foto_golfbaan
omgeving_winkelen

dorpen

Het afwisselende natuurgebied waarvan de Grotelsche Heide slechts een deel is, wordt omzoomd door vriendelijke, eeuwenoude dorpen als Gemert, Aarle-Rixtel, Bakel, Milheeze en de kerkdorpen De Rips en De Mortel. Molens, kloosters, kastelen, prachtige kerken en streekmusea getuigen van hun rijke geschiedenis. Voor de gasten van Landal Grotelsche Heide ligt Gemert met zijn historische centrum en uitgebreide winkelbestand om de hoek.

genieten

Bourgondische genieten lijkt wel in Brabant te zijn uitgevonden. Dat begint al bij Niek en Mark, de gastvrije buren van Landal Grotelsche Heide. U bent van harte welkom in hun sfeervolle restaurant Grotel’s Genieten. Even verderop zorgt de Brabantse Kluis, gevestigd in een voormalige kloosterboerderij, voor heerlijke culinaire verrassingen. De terrassen in Gemert, de eet- en drinkgelegenheden in de dorpen, u bent er meer dan welkom.

terras
omgeving_recreatie

recreatie

Middenin de natuur en toch dichtbij de dingen die het leven mooi maken. Dit is Landal Grotelsche Heide. Binnen een half uur staat u in hartje Eindhoven. Nog dichterbij zijn de shopping centers van Helmond. Nog dichterbij de Bavaria brouwerij in Lieshout, het Boerenbondsmuseum in Gemert of de Vlindersafari in Gemert. Of pakt u liever de fiets, de mountainbike of de wandelschoenen? Dan ligt de natuur aan uw voeten.

Benieuwd naar de mogelijkheden
voor uw recreatiewoning?

Meld u dan aan voor onze
nieuwsbrief

Vraag een gesprek aan
met Landal Makelaardij

Vraag een gesprek aan
met Otten & Flim

Scroll naar boven